Recruitment in Nigeria

Nigeria Navy Past Questions And Answers PDF| Download Here:

Nigerian Navy past questions and answers PDF  Download Here: We are  all Aware  that one of the Ways to prepare for any exams after Reading is  answer Past Questions to keep yourself familiar with the kind of Questions likely to be ask. Nigerian Navy Recruitment examination is not going to be different.

We have compiled a Large number of the most common Nigeria Navy Past Questions that usually appear in the Navy Recruitment Exams.

In this Article we have written a detailed step by step Guide on everything you need to know about the Nigeria Navy  Past Questions, ranging from how to Download,The Sample of the Questions and etc.

 

How to Download Nigerian Navy Past Questions and Answers PDF

Before Proceeding to Download the Nigeria Navy  Past Questions we have provided  a sample of the Nigerian Navy Past Questions and Answers PDF in this post.

Kindly go through the Sample of the Nigeria Navy  Past Questions and Answers below before proceeding to Download the Complete PDF document of the Nigeria Navy Past Questions

The right answers are in thick black ink

1.Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macauly


2. What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)


3. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari


4. Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osibajo

Also Check:

 


5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength


6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity


7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil


8. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace


9. What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria


10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones

READ ALSO  NACA Recruitment 2022/Application Portal (Apply Now)

11. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar


12. What is the capital of Nigeria Now?
Answer: Abuja


14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
Answer: Super Eagles

___________________________________________

15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013


16. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
Answer: Grace Alele Williams


17. Who gave Nigeria her name:
Answer: Flora Shaw


18. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi


19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen


20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti


21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti


22. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959


23. When was Nigeria formed?
Answer: 1914


24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State


25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka


26. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
Answer: Femi Gbajabiamila

27. What is the premier university in Nigeria?
Answer: University of Ibadan


28. Who is the minister for education in Nigeria?
Answer: Adamu Adamu


30. When did Nigeria have her independent?
Answer: 1st October 1960


31. When Nigeria did become a republic?
Answer: 1st October 1963


32. When was the first military coup carried out in Nigeria?
Answer: 1966


33. How many local Government do we have in Nigeria?
Answer: 774


34. Who is the first Nigerian president?
Answer: Dr Nnamdi Azikiwe


35. Who was Nigerian first executive president?
Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari


36. Who was the Nigerian first prime minister?
Answer: Abubakar Tafawa Balewa


37. What is the largest continent in the world?
Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent


38. What are the five Oceans in the world?

READ ALSO  Gombe State Teachers Recruitment Form 2022/2023 | Portal Registration (www.tsc.gm.gov.ng)

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean


39. What is the full meaning of UNICEF?
Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund


40. Who is the current Senate President in Nigeria?
Answer: Senator Ahmed Lawal


41. Which country’s flag is called the Union Jack?
Answer: Great Britain


42. When did Nigeria became a Republic?
Answer: 1963


43. What is centenary?
Answer: 100 years


44. What is Nigeria?
Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.


45. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
Answer: General Muhammadu Buhari.

Now that you have seen a Sample of the Past Questions and Answers…I hope you are better enlightened.

 Download Nigerian Navy Past Questions and Answers PDF

The Nigeria Navy  Past Questions and Answers is not free of charge.

To get the full past questions and answers of the  Nigerian Navy Recruitment Follow the Steps below.

  • Make a  payment of  N2000 only (Two THOUSAND NAIRA). Into the Below account Details.You can make the payment through bank deposit or mobile transfer.

*Account number: 0155952208

*Bank: Union Bank 

*Name: Iliya Nanpan Luka

  • After Making your  payment Kindly WhatsApp  us with the payment details via  08131459870.

Once we confirm your payment, the past questions and answers will be sent to you in less than 10 Minutes

After Successfully getting your past questions and answers Do good by Drop a feedback here Via the comment Section below in the  comment section telling us   how satisfy you are with our services as we are pleased to here from you

We Wish You All the best in Nigerian Navy Exams as we Look forward to hearing Good News of Your Successfully getting the Job. Regard From All Of Us At Recruiting Nigeria.

Let us know in the comment section below if you have any questions about Nigerian Navy Past Questions and Answers that are not answered.

Related Posts

Leave A Reply